Verzekering schepen


De schepen zijn door de eigenaar/verhuurder all-risk en voor verhuur verzekerd. Het eigen risico verschilt per schip en dient U in de vorm van een waarborgsom aan de verhuurder, voor vertrek, te voldoen. U kunt contant betalen, en in het buitenland met Uw creditcard. Het bedrag wordt door de verhuurder aan U terugbetaald wanneer U het schip aan het einde van de huurperiode op tijd en in goede staat terugbrengt.

 
Uitrusting

De schepen zijn uitgerust voor het aantal personen dat staat aangegeven (inclusief reddingsvesten). U dient zelf te zorgen voor beddengoed, handdoeken, theedoeken en proviand (tenzij anders vermeld). per schip is aangegeven over welke specifieke uitrusting het beschikt. Hiervoor dient soms extra te worden betaald,  Wanneer U deze extra uitrusting wenst kunt U dit op het reserveringsformulier aangeven.


Uw vakantieverzekering

 

Het is belangrijk Uzelf en uw reisgenoten voor en tijdens Uw vakantie goed te verzekeren.
Yachtcharter Lemmer biedt U de unieke mogelijkheid bij boeking gelijktijdig een vaarvakantiepolis van Unigarant af te sluiten voor annulering, waarborg en gevolgschade, bagage, onvoorziene uitgaven, aansprakelijkheid en ongevallen. Meer informatie hierover vindt U op op de site van Unigarant

 
De borgsom/gevolgschade verzekering 
 
Steeds meer mensen kiezen voor een actieve vakantie Als huurder van een zeil- of motorboot kan
het echter voor of tijdens de reis tegenzitten   op het water. Om uw vakantie dan toch zo prettig mogelijk te laten doorgaan,heeft Unigarant de Vaar Vakantie Polis ontwikkeld: een reis- en annuleringsverzekering speciaal toegesneden op de watersport.  Indien u als huurder van een zeil- of motorschip (zonder schipper) schade aan het gehuurde schip aanbrengt, kunt u aansprakelijk worden gesteld voor de gederfde huuropbrengsten als het schip een bepaalde periode niet verhuurd kan worden (zie artikel Algemene Voorwaarden Huur) met de van de Vaar Vakantie Polis bent u ook voor deze aansprakelijkheid verzekerd. De borgsom die u bij vertrek moet betalen is meeverzekerd tot maximaal € 2.500,- als er schade is ontstaan. Het eigen risico bedraagt 15% van de borgsom.

 


Borgsom betaling: (bij check-in)

 

De borgsom dient U aan boord voor  vertrek op de manier zoals op het huurcontract vermeld staat af te rekenen, ook indien U een  borgsom verzekering hebt afgesloten dient de gehele borgsom betaald te worden ( het betreft geen afkoop van de borg maar verzekering van de borg (Zie verder)

 

LINK borgsomverzekering  online  te boeken   

                        

 


Zekerheid van Uw (aan) betaling

 

Yachtcharter Lemmer heeft  van Panthenius een van de grootste Jachtverzekeraars in Europa het zg. Charterlogo gekregen, dit kwaliteitslogo voor charter firmas geven een duidelijk kwaliteits signaal af, en staan borg voor de zekerheid van Uw betaling.
(zie ook :  http://www.yachtcharterlemmer.de/qualitatssiegel-fur-charterunternehmen.html )

 

Aankomst;

 

U dient er rekening mee te houden dat er bij de oplevering en teruggave van de boot wachttijden kunnen ontstaan , wij zullen U in ieder geval vast in de gelegenheid stellen aan boord te gaan bij aankomst U kunt dan vast beginnen met de controle van de inventaris lijst en de zeilen, gelieve zonder toestemming nog niet inladen .
 Mocht U later aankomen belt U ons dan even !

 

Parkeren

 

In de haven staan gratis parkeerplaatsen ter beschikking


Hoeveel kookgas , drinkwater en brandstof is aan boord?

 

Al onze schepen zijn bij de overdracht vol getankt (water en diesel) en dienen ook weer vol- getankt teruggegeven te worden, aan boord bevindt zich 1 reserve gasfles de kosten voor kookgas zijn inbegrepen.


Is er beddengoed aan boord?

 

Nee, gelieve beddengoed, kussens, lakens e.d. zelf mee te nemen als optie kan bij reservering beddengoed tegen meer prijs besteld worden

Hoe verloopt de eindreiniging?

Op onze jachten is eindreiniging verplicht, de jachten worden voor en na Uw reis door een professioneel schoonmaak bedrijf gereinigd zodat U zeker bent van een schoon schip.

 

Hoe verloopt de check-uit, en wat wordt er van de terugkomende huurders verwacht ?

 

Bij terugkomst indien U uit  wilt checken het volgende:

 

  • De diesel tank bon op de navigatie  tafel leggen ter controle  (ontbreekt deze dan verrekenen wij de motor vaaruren met de  borgsom  )
  • Fecaliën tank leeg (0%)
  • Drinkwatertank (s) vol
  • Boot aan de landstroom
  • Zwemvesten en lifelines op de salon tafel leggen
  • Dek weer schoon indien U niet voor de  optie " reiniging buiten"  hebt gekozen, indien dek niet schoon is wordt minimaal  euro 55,00 met de borg verrekend., boot leeg en bezemschoon achterlaten, afval etc van boord.
  • U dient de boot voor de opgegeven tijd in het huurcontract  verlaten te hebben, te late teruggave van de boot betekend dat bv dat service medewerkers, schoonmakers e.d. op U moeten wachten deze uren zullen wij in rekening moeten brengen(moeten wij ook betalen), te late terugkomst door slechte weersomstandigheden zijn geen excuus voor het te laat inleveren van de boot, plan Uw reis derhalve goed en hou de weersvoorspellingen in de gaten !

                                             S.v.p , pas dan kunt U  het servicenummer bellen voor de check out !