+31653901714+31653901714[email protected]

Westhoek

Albin Vega
IN NIEUWSTAAT..... Deze Albin Vega met de naam Westhoek in Lelystad, te huur bij Yachtcharter Lemmer, is gebouwd in 1975, maar heeft in 2020 t/m 2023 een grondige refit gehad, waarbij kosten nog moeite zijn gespaard. Het jacht is vanaf casco nieuw opgebouwd. De romp is binnen en buiten in de 2 componenten verf gezet en het onderwaterschip staat in de coppercoat. Binnen is bijna al het houtwerk inclusief de schotten vernieuwd. Er is een nieuwe dieselmotor geplaatst. Ook is er een tweede roerblad achter de schroef gemonteerd. Dankzij het extra balansroer, dat meestuurt op het helmhout, is dit langkielscheepje juist heel goed manoeuvreerbaar. De Albin Vega heeft een royale slaaphut voorin voor 2 personen met een nieuwe, dikke matras (2023). In de kajuit zijn nog 2 slaapplaatsen geschikt, voor een volwassene op de banken met slingerzeiltjes. De kussens in de kajuit zijn in 2021 vernieuwd. Kenmerkend voor de Albin Vega is de stahoogte van 1,75 meter in de hele kajuit. De Westhoek heeft een vast pomptoilet. Recentelijk is de keuken opnieuw ingericht met efficiëntere bergruimte, een geïsoleerde koelkist op compressor en een 2 pits kooktoestel op brandspiritus. Het schip is zeer compleet uitgerust met navigatie buiten zoals GPS, AIS transponder en kaartplotter. Een stuurautomaat op vaste stuurcomputer en een Windpilot windvaan. De 9 inch Garmin plotter op een beugel is voorjaar 2024 gemonteerd en verbonden met de Raymarine st 60 navigatie-apparatuur. Het grootzeil met huik en de rolfok zijn in nieuwe staat. De Albin Vega is een fijne zeiler, betrouwbaar en solide bij harde wind. De scheepjes zijn zeewaardig gebouwd en varen op de oceaan. Het vaargebied bestaat uit de binnenwateren, het IJsselmeer en de Wadden (West). Bij voldoende zeilervaring is kustvaart ook mogelijk op aanvraag.

Flextime

Contest 28
Deze klassieke, zeer degelijke Contest 28 in Stavoren is in 1970 gebouwd door de jachtwerf Conyplex in Medemblik. Het schip is de afgelopen jaren waar nodig grondig gerenoveerd en is in zeer goede staat. Dit jacht kunt u huren via Yachtcharter Lemmer, en is door zijn diepgang van 1,60 meter uitermate geschikt voor het Markermeer en het IJsselmeer. Deze zeilboot heeft een ruime kuip en is uitgerust met een grootzeil en een rolgenua. Dit zeiljacht heeft een voorhut met een dubbel bed, 2 slaapplaatsen in de salon en een hondekooi. Er is accommodatie voor 4 personen. Verder heeft deze zeilboot een zuinige dieselmotor van 16 pk. Het vaargebied zijn de binnenwateren Nederland incl. het Markermeer en het IJsselmeer.

Jake

Jeanneau Brin de Folie 30
Deze klassieke Jeanneau Brin de Folie 30 in Lemmer, te huur bij YCL Yachtcharter , is uitermate geschikt voor het IJsselmeer, het Markermeer en de Wadden. Het bouwjaar van deze Jeanneau is 1978. Dit jacht is in 2022 en 2023 waar nodig gerenoveerd en heeft een ruime kuip en is voorzien van een grootzeil met lazy jacks en een rolgenua. De binnenruimte met stahoogte en met een 2 persoons voorhut, 2 slaapplaatsen in de salon en een hondekooiu maken dat het schip geschikt is voor 4 personen. Het schip heeft een zuinige binnenboord diesel van 16 pk. De Jeanneau Brin de Folie 30 heeft als vaargebied het IJsselmeer, het Markermeer, Friesland en de Wadden. Door de ondiepe kiel van 1,45 meter is dit jacht ook zeer geschikt voor de Friese meren.

Kleine zeiljachten huren ?

Yachtcharter Lemmer verhuurd nu ook  diverse kleine zeiljachten, zeilboten en motorboten  van diverse merken voor een schappelijke prijs voor mooie zeiltochten op de Friese meren en het Ijsselmeer en voor de ervaren zeilers de Waddenzee.