+31653901714+31653901714[email protected]

Westhoek | Albin Vega | haven Lelystad

Algemene informatie

Zcode
Z025
Bouwer
Albin Marine
Model
Albin Vega
Boot naam
Westhoek
Bouwjaar
1975
Materiaal
GVK/kunststof
Onderhoud
2023
Masten
1
Personen
4
Brandstoftank
60 Liter
Verwarming
elektrische verwarming
Aantal toiletten
1
Toilet type
toilet handmatig

Afmetingen

Lengte
8,25 Meter
Breedte
2,50 Meter
Diepgang boot
1,15 Meter
Stahoogte
1,75 Meter
Masthoogte
15 Meter

Technische Info

Motor aantal
1
Motor merk
Kubota
Vermogen
16 pk
Brandstof
diesel
Voortstuwing
met schroefas
Schipper
bare-boat
IN NIEUWSTAAT..... Deze Albin Vega met de naam Westhoek in Lelystad, te huur bij Yachtcharter Lemmer, is gebouwd in 1975, maar heeft in 2020 t/m 2023 een grondige refit gehad, waarbij kosten nog moeite zijn gespaard. Het jacht is vanaf casco nieuw opgebouwd. De romp is binnen en buiten in de 2 componenten verf gezet en het onderwaterschip staat in de coppercoat. Binnen is bijna al het houtwerk inclusief de schotten vernieuwd. Er is een nieuwe dieselmotor geplaatst. Ook is er een tweede roerblad achter de schroef gemonteerd. Dankzij het extra balansroer, dat meestuurt op het helmhout, is dit langkielscheepje juist heel goed manoeuvreerbaar. De Albin Vega heeft een royale slaaphut voorin voor 2 personen met een nieuwe, dikke matras (2023). In de kajuit zijn nog 2 slaapplaatsen geschikt, voor een volwassene op de banken met slingerzeiltjes. De kussens in de kajuit zijn in 2021 vernieuwd. Kenmerkend voor de Albin Vega is de stahoogte van 1,75 meter in de hele kajuit. De Westhoek heeft een vast pomptoilet. Recentelijk is de keuken opnieuw ingericht met efficiëntere bergruimte, een geïsoleerde koelkist op compressor en een 2 pits kooktoestel op brandspiritus. Het schip is zeer compleet uitgerust met navigatie buiten zoals GPS, AIS transponder en kaartplotter. Een stuurautomaat op vaste stuurcomputer en een Windpilot windvaan. De 9 inch Garmin plotter op een beugel is voorjaar 2024 gemonteerd en verbonden met de Raymarine st 60 navigatie-apparatuur. Het grootzeil met huik en de rolfok zijn in nieuwe staat. De Albin Vega is een fijne zeiler, betrouwbaar en solide bij harde wind. De scheepjes zijn zeewaardig gebouwd en varen op de oceaan. Het vaargebied bestaat uit de binnenwateren, het IJsselmeer en de Wadden (West). Bij voldoende zeilervaring is kustvaart ook mogelijk op aanvraag.

Prijzen

Prijs per week
€510,- tot €730,-
Prijs per weekend
€305,- tot €440,-
Prijs per midweek
€280,- tot €400,-

Vaargebied

Land
  • Nederland
Vaargebieden
  • IJsselmeer/Markermeer
  • Friesland
  • Randmeren
  • Amsterdam
  • Nederlands Waddenzee west
Haven
  • Lelystad

Beschikbaarheid

Week verhuur
ja
Dag verhuur
nee
Weekend verhuur
ja
Midweek verhuur
ja
Ligplaats verhuur
nee
Hutten verhuur
nee
Huisdieren
nee
Startdagen
  • flexibel

Extras

Schoonmaak50 EUR een keer per charter (verplicht)Genua Ibij charterprijs inbegrepenSpinnaker75 EUR/week (optioneel)Gascilinder2,30 EUR/dag (verplicht)Lokale belastingbij charterprijs inbegrepenAdministratiekosten45 EUR een keer per charter (verplicht)

Uitrusting

Technisch
stopcontacten 220V, startaccu, hoofdschakelaar, ankerketting, anker, acculader, accu, 220V landstroom aansluiting
Navigatie
zeekaarten, windmeetinstrumenten, VHF-radio, toerentalmeter, positielichten, logboek, kompas, plotter + GPS, echolood, barometer, autopilot, AIS - Autom. Identif. System
Layout
toiletcabine, stuurpositie buiten, salon, boegcabine
Ontspanning
radio
Interieur
spoelbak, kookplaat: spirituskoker, servies, toilet handmatig, koelkast elektrisch