+31653901714+31653901714[email protected]

Zeilboot huren IJsselmeer

Zeiljacht verhuur in Lemmer

Reisverslag van onze zeilvakantie bij Yachtcharter Lemmer 

We beginnen onze reis in Lemmer waar we bij Yachtcharter Lemmer een Bavaria 35 cruiser zeilboot huren vanaf hun basis bij 4 sterren Yachthaven Iselmar voor we uitgevaren naar het IJsselmeer zijn hebben we nog snel een bezoek aan het subtropische zwembad en sauna gebracht waar we van onze verhuurder gratis gebruik konden maken door middel van een pasje dat aan boord lag. In de stad was het zeer gezellig de vele terrassen waren vol met watersporters en toeristen, de doorvaart door de Lemstersluis ging probleemloos en de sluiswachters waren zeer behulpzaam .

Hindelopen

We zetten nu koers naar Hindelopen  waar we na ongeveer 6 uur zeilen binnen varen in de oude stadshaven en een ligplaats vinden voor de nacht vinden.

Hindeloopen  is een van de Friese elf steden en bezat vroeger een grote vloot van ruim tachtig schepen. Aan de kapitale 17e- en 18e-eeuwse kapiteinshuizen is nog te zien hoe rijk de Hindeloopers waren.

Urk

Urk is een van de bekendste voormalige eilanden van ons land en staat bekend om haar eigen tradities. Tegenwoordig ligt het dorpje in de Noordoostpolder aan de oevers van het IJsselmeer,  vroeger was dit echter heel anders. Urk heeft een lange geschiedenis die terug gaat naar de 10e eeuw na Christus, toen het nog een eiland was. Het eiland Urk heeft decennia lang een strategische locatie, langs de scheepsvaartroutes naar Amsterdam, in de Zuiderzee gehad totdat in 1939 Urk met het vaste land werd verbonden door een nieuwe dijk naar Lemmer. Twee jaar later werd de Noordoostpolder helemaal drooggelegd en maakte Urk officieel deel uit van het vaste land.

Het eiland Urk is jarenlang op visserij aangewezen geweest en door de geïsoleerde ligging ontwikkelden de inwoners langzaam hun eigen cultuur en gebruiken die tot op de dag van vandaag nog steeds bestaan. Zo wordt er op Urk bijvoorbeeld nog steeds Urkers gesproken, een eigen taal die niet op andere dialecten uit de omgeving lijkt. Natuurlijk hebben de Urkers ook een eigen volkslied en klederdracht die tot een van de mooiste van Nederland wordt gerekend. De afgelopen jaren is de traditionele kleding echter steeds minder in het Urker straatbeeld te vinden, het wordt nu nog vooral door ouderen en tijdens hoogtijdagen en speciale gelegenheden gedragen.
De traditionele gebruiken, het oude kleine centrum en de locatie aan het IJsselmeer maken van Urk een interessante bezienswaardigheid. Vooral in de zomer weten bezoekers hun weg te vinden naar het voormalige eiland. Het is heerlijk door de smalle straatjes, binnenhofjes en langs oude vissershuisjes te wandelen en weg te dromen naar vervlogen tijden. De vuurtoren, enkele monumenten en het museum ‘het oude raadhuis’ zijn andere attracties die op Urk te vinden zijn. Ook kan een aantal kerken in het dorp worden bezocht; Urk is een van de kerkelijkste gemeentes van Nederland.

De visserij is altijd belangrijk geweest voor Urk en toen de Afsluitdijk werd gebouwd, het zoete IJsselmeer werd gecreëerd en Urk geen eiland meer was werd er gedacht dat de Urker visserij snel zou verdwijnen. Niets is echter minder waar; de Urkers gingen op de Noordzee vissen, en het dorp heeft een van de grootste visafslagen van het land en tijdens een bezoek aan Urk moet er zeker een vers visje aan de dijk worden gehapt.

Enrico

Bavaria 35/3
Met 3 tweepersoons hutten is er voldoende privacy voor de slapers. Daarnaast zijn er nog 2 slaapplaatsen in de salon, met een compleet ingerichte radio, cd, Usb en raymarine navigatieapparatuur .is dit een ideaal zeiljacht om een langere tocht te maken. Voor het bedieningsgemak is de boot tevens uitgerust met boegschroef , autopilot en een elektrische ankerlier.Haven van vertrek is 4 sterren Jachthaven Iselmar men kan op de haven gebruik maken van wireless internet via Hot Spots van KPN .

Diadema

Bavaria 34/3 Cruiser
Haven van vertrek is 4 sterren Jachthaven Iselmar men kan op de haven gebruik maken van wireless internet via Hot Spots van KPN .Aan de hotelzijde van de jachthaven bevinden zich de luxe sanitaire voorzieningen en de wasserette. Beiden zijn voorzien van gemak, comfort en zijn smaakvol vormgegeven. Speciaal voor havengasten heeft Iselmar havenbar de Mermaid. Gedurende de zomermaanden is tijdens het weekend de havenbar geopend. Op zaterdagavond is er regelmatig live muziek ,verder is toegang tot het zwembad (29°C) met sauna, Turks stoombad en whirlpool mogelijk .Direct aan het water gelegen bevindt zich het serre-restaurant met een schitterend uitzicht over de Jachthaven .De keukenbrigade van Iselmar kookt met een Frans mediterraan accent en biedt in de maritieme sfeer voor ieder wat wils. Uw auto kunt U gratis veilig parkeren voor de boot .Deze Bavaria zeilboot huren bij Yachtcharter Lemmer Friesland IJsselmeer voor een mooie zeilvakantie in Nederland.

Allegra

Bavaria 37-3 Cruiser
De Bavaria 37 cruiser wordt gekenmerkt door de zeer ruime kuip met dubbele besturing, prachtige raampartijen in de opbouw en een verbluffende binnenruimte. Daarnaast zijn er nog 2 slaapplaatsen in de salon. Dit jacht heeft radio, cd, mp3 en Garmin navigatieapparatuur. Deze Bavaria is een ideaal zeiljacht om langere tochten te maken. Voor het bedieningsgemak is de boot uitgerust met een boegschroef, autopilot en een elektrische ankerlier.

Frij

Bavaria 38 Cruiser
De Frij is een Bavaria 38 Cruiser met een ruime kuip met handige bedieningselementen. Binnen beschikt de Frij over 2 slaaphutten. (Eigenaarsvariant) In de salon kunnen tevens twee slaapplaatsen worden gebruikt. Globaal heeft deze boot 6+(1) slaapplaatsen, maar dan optimaal Voor 4 personen of 2 volwassenen met 3 kinderen en 1 hond. Dit zeiljacht heeft een tv (beperkt – te gebruiken via WiFi), een radio met CD/Bluetooth en een Raymarine navigatieapparaat/plotter met stuurautomaat. Ook is er een marifoon/AIS/SEE geïnstalleerd. Dit zeiljacht is ideaal voor langere tochten in de omgeving van het IJsselmeer en de Waddenmeren. Ook de geringe diepgang van 1650 mm is ideaal om veel delen van Fryslân te kunnen bereiken. Tevens beschikt deze zeilboot over een elektrisch uitschuifbaar zwemplatform met zwemtrap. Complete luifel (nieuw 2022) boven de bestuurderscabine